Array

5 beneficii aduse de câine pentru copilul tău

Copiii iubesc câinii! Asta e clar și necontestat de nimeni. O fac instinctiv pentru că așa simt ei, și o fac deoarece toată atenția pe care o acordă câinelui se întoarce asupra lor într-o senzație de bine.

Ținut în casă sau afară, după concepția și posibilitățile fiecăruia, asta nu este foarte important. Însă dacă puteți, creșteți-vă copiii alături de un câine! Pentru că:

  1. Au mereu parte de companie

În zilele noastre joaca cu alți copii nu mai este ce era odata. Acum copiii, din motive de siguranță mai ales, nu mai ies atât de mult afară la joacă cu alți copii din cartier sau de pe stradă. Având un câine aproape, în momentele de frustrare, de supărare sau de plictiseală copilul poate apela mereu la câinele său, iar joaca, mângâiatul și smotocitul unui câine elimină stresul mai bine decât orice.

2. O viață mai activă

Joaca cu un câine, deși pare puțin obositoare, este totuși un mare consumator de energie. Studiile arată că un copil care are un câine este mai activ cu 12 minute într-o zi față de ceilalți. Poate părea puțin însă adunate pe săptămână, lună, an, aceste minute înseamnă sănătate.

3. Responsabilitate

Având grijă de un câine (sau chiar numai crezând și conștientizând faptul că are grijă de câinele lui), un copil învață ce înseamnă responsabilitatea. Acest lucru nu numai că îi stimulează simțul de răspundere dar îi și aduce sentimentul de stimă de sine și mulțumire.

4. Sănătate

Un copil care crește în compania unui câine va fi mai puțin bolnav. S-a stabilit faptul că acești copii dezvoltă mai puține alergii și își îmbunătățesc sistemul imunitar. De asemenea, un copil care crește alături de un câine, va dezvolta mai puține boli în primul an de viață.

5. Fericire

Poate cel mai important aspect este faptul că un câine aduce mereu zâmbetul pe fața unui copil. Medical vorbind, crește nivelul de serotonină și dopamină, substanțe care stau la baza stării de bine, de fericire. Joaca cu un câine este mereu distractivă și face ziua frumoasă oricui.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete