Amenda pentru PÂRȚ în public – 1000 lei

Și nu e banc. S-a întâmplat în Slobozia, în luna octombrie a anului trecut când un cetățean a fost amendat de polițiștii locali cu proces verbal și tot tacâmul pentru un pârț în public.

Îi mai spune și flatulență dacă vrei să te dai mai academic decât ești, însă și bășina e cuvânt din DEX. Toate sunt gaze intestinale, care printr-un proces natural se elimină prin anus, fiind de evitat conform îndrumărilor medicale reținerea acestora, lucru care duce la balonare și pentru unii este chiar contraindicat.

Însă legea română se pare că nu admite astfel de comportamente naturale și le consideră contravenție, astfel că amenda aplicată de polițiștii slobozieni este perfect legală.

Art. 2.1 din Legea 61/1991, permite aplicarea de amenzi pentru… vânturi, acestea fiind asimilate „săvârşirii în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (….) de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice»

Este acoperirea prin care Poliția din Slobozia se exonerează într-o declarație de presă de orice încălcare a legii de către localii care au aplicat această amendă, deși aceștia ar fi fost totuși mustrați de superiori pentru aberația comisă.

Ei fuseseră chemați pentru un accident iar una dintre persoanele cu care au stat de vorbă se pare că s-ar fi exprimat atât prin viu grai cât și prin.. viu grai dar prin altă parte, motiv pentru care a fost amendat, întocmindu-i-se proces verbal.
Cum omul nu a fost de acord cu amenda și nu a semnat procesul verbal, acesta a fost trimis autorităților locale de la domiciliu, localitatea Săveni. Deocamdată contravenientul nu se află în țară, el neputând fi contactat.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete