Array

Cea mai simplă metodă de a scoate mașina din zăpadă

Este tocmai sezonul în care mulți dintre noi avem șanse bune să rămânem cu mașina înțepenită în zăpadă. Știți cum e, roțile patinează, mașina nu înaintează, ba chiar se înfundă mai adânc în zăpadă, sub roți se formează gheață.

Dacă turezi mașina prea tare nu faci nimic. Se formează mai multă gheață sub roți și nu o vei mai putea mișca din loc. Poate nici cauciucurile, chiar dacă sunt de iarnă, nu sunt tocmai noi. Suntem români și n-avem bani în fiecare an de cauciucuri noi de iarnă sau de vară. Iernile sunt scurte și datorită legii le uzăm pe cele de iarnă foarte multă vreme pe asfalt.

Așadar ce e de făcut când te trezești în zăpadă?

În primul rând încerci să îndepărtezi cât mai multă zăpadă pe traseul pe care îl alegi.

Nu te apuci să turezi mașina, să dai în spate și în față sperând că vei ieși. Trecem peste posibilitatea în care ai în mașină nisip sau nisip pentru pisici, nu suntem chiar atât de grijulii.

Ai nevoie de ceva pe care roțile să ruleze fără să alunece și să formeze gheață. Iar dacă nu găsești nimic împrejur care să te ajute (crengi, pământ, paie), soluția vine chiar din mașina ta.

covorase autoFolosește covorașele din mașină sub roțile de tracțiune. Dacă nu ai turat aiurea mașina și nu ai făcut gheață sub roți, așează covorașele în fața lor și rulează peste ele cât de încet poți. Pune pe zăpadă partea cu ridurile mai mari să nu alunece. Dacă înaintezi cu grijă vei ieși ușor din zăpadă.

Succes!

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete