Array

Crocodil la rotisor. Dorește cineva? VIDEO

Carnea de crocodil este o carne albă, comparabilă nutrițional vorbind cu carnea de pui. Are o aromă delicată (spun unii), așa că nu este indicat să fie servită alături de sosuri marinate.

Combinația cea mai fericită se face cu ajutorul fructelor tropicale. Carnea de crocodil are valori destul de ridicate ale colesterolului, însă nu este o carne grasă, doar 1%. Este foarte bogată în proteine.

Carnea de crocodil cumpărată de la ferme specializate (cum sunt cele din Australia) nu este ilegală. Vânzarea cărnii de crocodil este reglementată în Australia de către Australian Food Standard Code. Tăierea și procesarea cărnii se face sub anumite norme, așa cum la noi este reglementată creșterea și sacrificare animalelor, iar din punct de vedere al productivității se folosește aproape tot.

Instrucțiuni de gătire

Carnea de crocodil se prepară foarte ușor. Se recomandă gătirea ei imediat după dezghețare, fără a lăsa carnea să se usuce, proces care aduce după sine o scădere a aromei cărnii.

Carnea se prăjește câte 2 minute pe fiecare parte și se lasă la răcit alte câteva minute. Se servește imediat după, făcută medium rare, vorba Hădeanului (emisiunea lui Adi Hădean de la Europa FM).

Se recomandă folosirea a maxim 3 ingrediente pentru rețete (altele decât mirodeniile). Pentru variantele de prăjire în tigaie se recomandă folosirea untului sau a uleiului de măsline, pentru a nu altera gustul unic al cărnii.

O altă variantă este cea pe care v-o prezentăm în filmul de mai jos, în care crocodilii sunt făcuți la rotisor, alături de un șarpe.

Poftă bună!

Crocodil la rotisor

Posted by VideoMaxy on 14 Martie 2017

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete