Array

Cum arată un profil Facebook fals pentru manipulare politică

Facebook-ul este plin de postări și comentarii instigatoare pe problematică politică, venite din partea unor “oameni” care de fapt nu sunt oameni la fel ca noi. Majoritatea acestor manipulări publice vin de pe conturi false, folosite de mașinăria politică pentru a instiga într-o parte sau cealaltă.

O să luăm unul la întâmplare, primul pe care l-am văzut astăzi pe un grup public căruia nu doresc să-i facem reclamă aici.

Numele așazisului postac îl fac totuși public deoarece practic așa și este. O figură publică ce-și face publice opiniile. Dar opiniile nu sunt ale lui pentru simplul fapt că el nu există.

postac psd

Îl cheamă, cică, Vasile Miclea. Așa cum pe alții îi cheamă Gheorghe, Ion sau Costică. Doar că Vasilică al nostru nu are buletin. El e doar un cont, vorbăreț însă nevoie mare.

Îl veți întâlni pe majoritatea grupurilor românești unde politica se mănâncă dimineața la prânz și seara.

Cum îi deosebim totuși? Ne uităm bine la profil. Acest Vasile Miclea a adunat câțiva prieteni creduli care probabil țin cu același partid pe care el îl propovăduiește zi de zi. Ei s-au lăsat fraieriți și s-au împrietenit cu fantoma Vasile Miclea.

postac psdDespre el însă nimic. Ne uităm la poze. Toate cu aceeași temă, înfierând una dintre părțile politice ale momentului.

Hai să vedem poza de profil. Pare un om simplu, de-al nostru. Dar pe Google avem posibilitatea de a căuta și după poze. Îl găsim rapid pe Vasilică prin America, poza este a unui fermier din Wyoming ce are de plătit o amendă de vreo 16 mil $. Neinteresant dar relevand privind falsitatea lui Vasilică.

postac psdVasile e fals.

Vasile Miclea este un cont de postac.

Vasile Miclea instigă și manipulează.

Nu fii ca Vasile!

postac psd

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete