Cum ni se fură istoria cu șeful de post

Florin Marc, șeful de post din Orăștioara de Sus, este suspectat de autorități că a premis braconajul arheologic unor persoane care în perioada 2013-2015 au desfășurat acțiuni în zona Sarmizegetusa. Aceștia ar fi cercetat zona cu aparatură de specialitate, detectoare de metal, pentru identificarea de artefacte, lucru interzis fără autorizație specială.

Se fac percheziții la mai multe persoane, inclusiv la domiciliul polițistului și la o pensiune care îi aparține.

ANI a emis un comunicat în 2016 conform căruia șeful de post era cercetat pentru o diferență nejustificată de aproape 3 miliarde vechi, avere care nu are concordanță cu veniturile sale.

În prezent sunt efectuate 11 percheziții la persoane bănuite de braconaj arheologic, la domiciliul și firmele deținute de acestea.

„Din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013–2015, mai multe persoane din judeţul Hunedoara ar fi desfăşurat activităţi de braconaj arheologic în Munţii Orăştie (zona Sarmizegetusa Regia). Cei în cauză nu ar fi respectat legislaţia în domeniu în sensul că ar fi utilizat detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic, fără o autorizare prealabilă. În activitatea ilicită, aceştia ar fi beneficiat de sprijinul unui agent de poliţie, care nu ar fi respectat îndatoririle de serviciu”, se arată în comunicatul emis miercuri de Poliţia Română.

 

SourceMediafax

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete