Nu dăm un titlu bombastic acestui articol pentru a atrage clickuri. Să facă alții așa. Este vorba de un comportament necorespunzător dacă filmarea apare pe internet, însă nimic ieșit din comun dacă ne gândim la ce prostii se mai fac pe la chefuri.

Compania chinezească Tencent, cunoscută pentru serviciul internațional WeChat, a scăpat pe internet o filmare de la petrecerea anuală a angajaților, unde aceștia s-au jucat ceva ce ar fi trebuit să rămână în spatele ușilor închise.

Pe scena instalată în sala de petrecere, femeile desfăceau cu gura sticle de apă plată pe care colegii lor bărbați le țineau bine strânse între picioare. Un joc care probabil a ridicat nivelul distracției și nu numai 🙂

Nimic anormal, am putea spune, pentru o petrecere, cunoscute fiind o mulțime de alte jocuri cu conotație sexuală care se practică în lumea întreagă.

Odată ajunse pe internet, imaginile au devenit virale iar compania acuzată de tratamente sexiste neadecvate. Reprezentanții acesteia au reacționat imediat cerându-și scuze pentru neplăcerile create și au anunțat că angajații bărbați au fost penalizați în cadrul firmei.

Nu este prima oară când China este acuzată de tratamente necorespunzătoare adresate femeilor. Anul trecut, un proprietar al unui parc de mașini a amenajat locuri de parcare speciale pentru femei, mult mai late și evidențiate cu marcaje roz reprezentând o femeie, în ideea exprimată public în presă că femeile nu știu să parcheze.