Hitler revine. UE vrea înarmare cu arsenal nuclear. De ce?

Conform unor surse citate de New York Times, Uniunea Europeană dorește propriul program nuclear, clădit în jurul arsenalului atomic al Franței.

Liderii uniunii se pare că nu mai vor să depindă de puterea nucleară a Statelor Unite și doresc înființarea unui program nuclear propriu, clădit în jurul arsenalului Franței, dar cu comandament comunitar.

Această idee vine probabil ca un contraatac al Uniunii Europene la politicile tot mai confuze dezvoltate de administrația Trump. Discuțiile despre separarea de Statele Unite și crearea unei puteri nucleare unite a Europei par a avea în centru Germania, probabil cel mai puternic stat european.

Susținerea acestei propuneri vine chiar de la Roderich Kiesewetter, deputat şi specialist în politică externă în cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cui alteia decât al Angelei Merkel: “Ideea mea este să construim un proiect nuclear pe baza arsenalului existent în prezent în Marea Britanie şi Franţa”, declară politicianul german.

O politică de apărare similară susține și Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie, aflat la putere în Polonia, care pledează pentru consolidarea rolului militar al Europei,o Uniune Europeană “superputere nucleară”: “Eu aş saluta o Europă ca superputere atomică, una care să poată ţine pasul cu Rusia”.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete