Mercedes ia fața BMW pe clasa premium

În urma colectării datelor pe anul trecut, Mercedes – Benz a trecut în fruntea clasamentului pentru vânzările de mașini din clasa premium, depășind BMW pentru prima oară în ultimii 10 ani.

Luni, BMW a anunțat cifra vânzărilor pe 2016 raportând vânzări de 2.003.359 mașini, în timp ce marele rival, Mercedes, a vândut anul trecut 2.083.888 unități. Pe piața premium BMW conduce din 2005. Surclasarea a devenit vizibilă încă din luna ianuarie 2016 când Mercedes conducea BMW și Audi cu 20.000, respectiv 7.000 de mașini vândute. Pe acest segment, Audi s-a clasat al treilea.

“2016 was the most successful year in the corporate history of Mercedes-Benz and the 6th record-setting year in a row,”spune președintele Daimler, Dieter Zetsche, la salonul de la Detroit.

Probabil că aceste cifre se datorează modelelor noi introduse de Mercedes în ultima perioadă (GLA, noile SUV-uri GLE și GLC dar și impresionantul GLS) care au prins la publicul avid de mașini noi.

Interesant este faptul că în ultima vreme politica de marketing a Mercedes s-a schimbat. După o perioadă în care compania se străduia mai mult pe partea de vânzări, încercând să acopere o cât mai mare cotă de piață, Mercedes s-a concentrat mai mult pe oferta proprie, oferind o gamă de mașini care încorporează stil, calitate și tehnologie, lucruri care de altfel au făcut celebră compania.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete