Mexicanii îi răspund lui Trump în stilul “Ba pe-a mă-tii”. Nu vor plăti un cent pe zidul de pe graniță

Președintele Mexicului Enrique Peña Nieto răspunde prompt ideii lui Donald Trump de a construi un zid între cele două țări. El spune că mexicanii nu vor plăti niciun ban pentru acest zid.

Spiritele se încing la nivel înalt. Trump a semnat dispoziția de construire a zidului chiar în ziua în care mai mulți diplomați mexicani au sosit la Washington în vederea discuțiilor cu administrația americană, un breefing înaintea întâlnirii ce urmează a avea loc săptămâna viitoare între cei doi președinți.

Mexicul nu crede în ziduri, așa cum am mai spus. mexic nu va plăti nimic pentru acest zid

spune președintele mexican într-o postare video pe Tweeter. El mai spune că va aștepta opiniile diplomaților care discută deja cu administrația americană și abia apoi va lua o decizie clară în privința inițiativei lui Trump. Donald Trump a sugerat că o bună parte din banii necesari construcției ar putea veni din cei aproape 25 de miliarde de dolari pe care mexicanii îi trimit în țara natală în fiecare an.

Pe lângă președinte, reprezentanți ai partidelor de opoziție din Mexic condamnă decizia lui Trump. Președintele partidului conservator mexican, Ricardo Anaya Cortes, spune că președintele ar trebui fie să anuleze vizita în SUA, fie să declare public foarte clar că Mexic nu va plăti nimic pentru acest zid.

Politica lui Donald Trump în ceea ce privește imigranții pare să fie însă foarte clară, nu numai la adresa Mexicului. Se pare că în zilele următoare el va semna o altă decizie împotriva imigranților, decizie care va interzice intrarea în țară a refugiaților din Siria sau oricare alți refugiați musulmani din Estul Mijlociu, dar și din mai multe state africane precum Sudan, Somalia sau Libia.

 

O sa-ti placa si astea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete