Ministerul Sănătății încă hibernează. Oare GovITHub mai există?

Se împlinește aproape o lună de la instalarea noului guvern. Activitatea sa din diverse ministere, bună sau mai puțin bună, cu măsuri populare sau populiste a fost totuși popularizată si discutată în media.

Ori această activitate te aștepți să o găsești expusă și pe site-ul ministerului care te interesează. Un site al unui minister este de așteptat să fie la zi cu toată activitatea ministerului, deoarece o instituție cum este Ministerul Sănătății nu poate avea doar un site de prezentare sec și lipsit de actualitate.

Singurul lucru care s-a modificat pe site-ul Ministerului Sănătății de când noul guvern a preluat frâiele este componența conducerii cu noul ministru și secretarii de stat.

În rest, totul este actualizat în ultimele zile ale guvernului Cioloș. Nu există programe noi, nu există proiecte, acte normative în lucru, nu sunt nici măcar licitațiile ministerului actualizate.

[fblikebox id=568]

La Ministerul Sănătății primul lucru care te întâmpină pe site sunt Noutățile. Iar la noutăți, tot ce e nou e de fapt vechi. Sunt afișele fostului guvern, programele sale, totul din decembrie 2016.

Dar stați așa! Ministerul Sănătății are și cont de Facebook. Unde singurele postări de la instalarea noului ministru sunt două. Una din 13 ianuarie cu înlăturarea comisiilor pentru bolnavii de cancer de care am scris și noi, iar a doua este un share de pe blogul personal al ministrului Florian Bodog care se laudă cu creșterea bugetului pentru sănătate (lucru care nu apare deloc în site-ul ministerului, nici ca proiect, nici ca realizare).

Cu alte cuvinte, băieții de la IT dorm în papuci. Sau nu? Poate că nu. Se întâmplă că site-ul Ministerului Sănătății este (a fost) realizat de către GovITHub, una din cele mai inteligente inovații pe care le-a făcut Cioloș. Dar ce se mai întâmplă astăzi cu GovITHub?

Acest program a fost lansat în octombrie 2016 și are un mandat de 6 luni, fiind sub coordonarea cabinetului primului ministru. Cu alte cuvinte, încă ar trebui să funcționeze la capacitate. Nu mai funcționează sub actualul guvern? Sunt niște semne de întrebare aici, pentru că dacă ar funcționa la parametri normali, site-ul Ministerului Sănătății ar trebui să fie actualizat.

Este foarte interesant de văzut ce se va întâmpla cu acest program al tinerilor inteligenți din România. Deoarece viziunea celor la putere acum despre acești băieți este următoarea:”… acești tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloș, pentru PNL si USR”. Ori, în aceste condiții credeți că va mai finanța noul guvern programul GovITHub?

 

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete