Musulmani uciși în timpul rugăciunii. Atac armat într-o moschee

Șase musulmani morți și opt răniți în urma unui atac armat cu AK47 într-o moschee din Quebec. Atacul a fost inițiat de 3 tineri în timpul rugăciunii de seară a musulmanilor.

Conform celor declarate de martori, trei bărbați au deschis focul cu arme automate în Centrul Cultural Islamic, creând haos și panică printre musulmanii care se rugau.

Doi dintre atacatori au fost prinși de poliție, al treilea este încă necunoscut. Din declarațiile poliției se pare că cei doi sunt localnici, având accent clar de Quebec. În oraș a fost activată celula de criză antiteroristă.

Nu este prima oară când moscheea este ținta unor atacuri. În iunie, anul trecut, pe scările moscheei a fost lăsat un cap de porc, tot în timpul rugăciunii de seară.

Primul ministru canadian, Justin Trudeau, consideră atacul ca fiind un act de lașitate. Acesta și-a exprimat regretul cu privire la incident și a declarat că gândurile sale sunt alături de familiile îndoliate.

Conducătorul moscheei canadiene, Mohamed Yangui, a declarat că actul terorist este o barbarie. În ultima vreme, exprimările islamofobe s-au înmulțit în Canada și în special în Quebec. Una din moscheele din oraș a fost împroșcată cu sânge de porc, în timp ce în regiunea Saguenay o alta a fost arsă din temelii după atacul armat din Paris, 2015.

Spre deosebire de ultimile politici americane, Canada a condamnat aversiunea lui Trump pentru imigranți. Președintele canadian a declarat sâmbătă că în Canada aceștia sunt bineveniți.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete