Muzeul pisicutelor  :)

 

Renumitul muzeu Hermitage din Sankt Petersburg are câteva zeci de angajaţi de rasă… felină. Este vorba de o mică armată de pisici, însărcinate să protejeze operele de artă de şobolani. Serviciul a fost înfiinţat încă de pe vremea ţarilor, iar tradiţia este păstrată şi acum, deşi prin muzeu nu a mai fost văzut de foarte multă vreme nici un şobolan. Muzeul Hermitage este unul din cele mai mari şi mai bogate muzee ale lumii, unde pot fi văzute o mulţime decapodopere. Nu toată lumea ştie că protecţia acestora este asigurată, între altele, de vreo 50 de pisici, angajate cu acte în regulă ale muzeului.

Povestea lor începe în 1745, când oraşul Sankt Petersburg, ridicat de puţină vreme, era infestat de şobolani. Împărăteasa Elizabeta, fiica lui Petru cel Mare, a ordonat atunci, printr-un decret, să fie aduse din provincie pisicile cele mai mari şi mai pricepute la vânarea rozătoarelor. Apoi Ecaterina cea Mare le-a adus în Palatul de Iarnă. Au stat aici până la Asediul Leningradului, când multe au dispărut. Dar după război au fost aduse în oraş alte pisici, din diferite părţi ale Rusiei.

Astăzi, pisicile trăiesc în subsolul palatului, iar doi angajaţi au sarcina să le poarte de grijă. Ele sunt ţinute la distanţă de sălile de expunere, dar nu au un adăpost permanent, ci îşi fac culcuşul pe unde pot, tolerate şi chiar răsfăţate de funcţionari. Pisicile nu au mare lucru de făcut, deoarece, pentru mai multă siguranţă, administraţia a luat şi măsuri moderne împotriva şobolanilor.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete