Păianjenii fac sex în 3 pentru a nu fi mâncați de femele

Cu toate acele picioare, colți, peri și mulți ochi ce privesc, ai spune că împerecherea păianjenilor ar trebui să fie o chestiune tare delicată și efectuată cu multă prudență. În realitate păianjenii au ritualuri și obiceiuri sexuale cum doar în motelurile rău famate poți vedea.

Într-un studiu publicat în Journal of Arachnology (un loc groaznic din America), biologii de la Universitatea Susquehanna (Cercetător: un tip fără scrupule care trăiește pe spinarea plătitorilor de impozite și se ocupă de toate prostiile pe care noi nu avem timp nici măcar să ni le imaginăm) au pus sub lupa cunoașterii comportamentul Păianjenului Lup.

Aceștia au descoperit că pentru a evita canibalismul femelei, masculii inițiază împerecherea câte doi. Un threesome adevărat, dar motivul nu este plăcerea sau fantezia, ci supraviețuirea. Unul dintre ei atrage atenția femelei și ține ocupate fălcile acesteia, în timp ce al doilea se ocupă de treaba pentru care au abordat-o. Apoi flăcăii schimbă locurile.

Este binecunoscut faptul că la multe specii de păianjen, după consumarea actului sexual, femela consumă și masculul, ca un fel de desert. De fapt fenomenul nu are legătură cu răutatea femelei ci cu faptul că aceasta încearcă să își asigure cantitatea necesară de nutrienți pentru a putea produce ouă sănătoase.

Pe lângă practica “menage a trois”-ului, masculii au și alte metode de evitare a finalului nefericit. Ei prelungesc spre exemplu jocul seducției cu mișcări rapide și obosesc femela până la stadiul când aceasta nu mai are energia de a riposta.

Alții folosesc strategia “nașului”. Se apropie de o pereche aflată în focurile creației și când prind un moment prielnic intră și ei în acțiune.

Dar parcă cea mai mare ciudățenie este următoarea: unele femele dezvoltă organe reproducătoare în pereche. Aceasta permite o tehnică întâlnită pe site-urile xxx, numită double penetration. Astfel, din start sunt invitați la treabă doi masculi.  De foarte multe ori aceștia se iau la harță și inițiază un fel de duel în care armele sunt chiar… “săbiile”.

Este sub semnul întrebării dacă aceste jocuri în 3 au apărut în beneficiul evoluției sau doar ca o plăcere, deoarece satisfacția sexuală este un lucru întâlnit la multe specii de animale.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete