Array

Pământul are un nou continent numit Zealandia. A stat sub nasul nostru veacuri întregi

Copiii învață la școală faptul că pe Pământ sunt 7 continente: Africa, Asia, Antarctica, Australia, America de Nord, America de Sud și Europa. 6 cu ‘A’ și unul cu ‘E’, al nostru.

Geologii, care se pricep mai bine decât noi la partea cu rocile, au tendința să grupeze Europa și Asia într-un singur continent numit Eurasia, deoarece ar face parte (zic ei, ignorându-ne pe toți cei neștiutori) din aceeași placă, astfel că după mintea și priceperea lor ar fi de fapt doar 6 continente.

Dar, conform noilor studii despre scoarța Pământului, s-a determinat faptul că ar mai exista un continent, pe care geologii l-au numit Zealandia, și care se ascunde sub nasurile noastre figurative de milenii întregi.

Cei 11 cercetători din spatele studiului spun că Noua Zeelandă și Noua Caledonie nu sunt de fapt doar lanțuri de insule. Ele fac parte dintr-o platformă continentală de 4,9 milioane de kilometri pătrați, iar aceasta este total distinctă de Australia.

“Nu este o descoperire subită, ci mai degrabă o realizare graduală a unui fapt. Acum 10 ani nu aveam datele și tehnologia necesară să ne dăm seama cum stau de fapt lucrurile, iar interpretarea datelor nu ne permitea să afirmăm acest lucru cu siguranță” spun cercetătorii în GSA Today, jurnalul Societății Geologice Americane.

10 dintre membrii echipei locuiesc în interiorul acestui nou continent, unul fiind din Australia. Dar după studierea datelor furnizate, din ce în ce mai mulți geologi de pe întreaga planetă încep să recunoască noul continent.

 

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete