Preot prins la vamă cu bare de aur ascunse în ciocolată

Un preot de 59 de ani a fost prins în timp ce voia să treacă vama cu batoane de aur în greutate de circa 300 grame, ascunse în ambalaje de ciocolată.

Părintele elvețian Issac Kizhakkeparambil, călătorea în India unde dorea să-și petreacă vacanța. Acesta a reușit să ajungă până acolo, însă a fost prins de vameșii indieni având asupra sa mai multe batoane de aur bine ascunse în cutii de ciocolată.

Având în vedere statutul său, preotul a reușit să scape doar cu o amendă de 1200 de dolari și cu marfa confiscată.

preot hoț
Foto:Reuters

În fața autorităților indiene a recunoscut faptul că dorea să vândă aurul și să evite comisionul vamal de 10% perceput pentru aur în formă brută. Vameșii au ajuns să-l percheziționeze deoarece la debarcarea din cursa de Doha, atitudinea lui li s-a părut suspectă.

Datorită faptului că aurul de contrabandă era într-o cantitate destul de mică, vameșii au ales în locul arestului confiscarea mărfii și o amendă de 20% din valoarea acestuia.

Oficialii Bisericii Catolice elvețiene au declarat că nu au avut cunoștință de intențiile preotului. Mai multe investigații urmează să stabilească dacă preotul are legături cu rețelele de traficanți de aur prezente în India.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete