Array

Singurul aliment cu calorii negative. Adică mănânci și slăbești

De-a lungul timpului, vraja dietelor a cuprins lumea întreagă și o mulțime de rețete și alimente miraculoase fiind evidențiate ca având un efect fabulos asupra metabolismului.

Povești cu alimente care au “calorii negative” s-au scris și se vor mai scrie, dar probabil vor fi mereu demontate de specialiști, deoarece acest lucru este practic imposibil.

În primul rând ar trebui să demontăm mitul cu țelina, care este ultima găselniță a nutriționiștilor la capitolul calorii negative. Este vorba de tulpina de țelină, care conține într-un băț circa 19 calorii.

Organismul folosește cam 10% din aceste calorii pentru digestie. Este cunoscut faptul că digestia în sine, fiind o activitate fizică, este consumatoare de calorii, la fel ca orice mișcare.

Ei bine, ultimele studii au arătat că pentru digestia tulpinii de țelină, corpul consumă doar 2 calorii, restul rămânând pe plus. La fel se întâmplă și cu celelalte alimente de pe listele miraculoase vehiculate în ultima vreme.

Conform Dr. Neal Barnard, autorul cărții “Alimente care determină scăderea în greutate: Efectul caloriilor negative“, sunt mai multe alimente ce cauzează îmbunătățirea metabolismului și scăderea în greutate datorită efectului caloriilor negative. Majoritatea au la bază legume și cereale, sunt bogate în apă și fibre.

Ideea este aceeași, cu cât acestea sunt mai greu de digerat, cu atât corpul consumă o cantitate mai mare de energie și deci efectul este unul negativ, mai multe calorii consumate decât ingerate.

Lista ar fi următoarea:

  • Mere, Banane, Ananas
  • Fasole neagră, Linte, Mazăre
  • Varză, Salată, Conopidă, Broccoli, Spanac
  • Morcovi
  • Țelină (tulpină)
  • Porumb, Orez, Cartofi dulci
  • Grapefruit, Portocală
  • Fulgi de ovăz

Cu toate că aceste idei sunt preluate de persoane publice (gen Dr. Oz) care fac reclamă cărții și omului care a scris-o, lumea ar trebui să țină cont de faptul că aproape tot ce apare în media și este puternic susținut prin reclame, este doar o industrie de făcut bani.

Științific, cele mai multe diete minune sunt doar niște invenții. Este normal ca oamenii de știință, singurii care ar fi capabili să susțină sau să infirme astfel de idei, să nu iasă de fiecare dată și să spună că dieta cutare sau cutare este greșită. Nu asta e treaba lor. Nu îi plătește nimeni să fie mereu paznicii inconștienței unora dintre noi care pun botul la orice idee năstrușnică apare pe piață.

Totuși, în cazul mitului “calorii negative”, aceștia și-au exprimat opinia.

Singurul aliment care produce efectul caloriilor negative este: APA RECE

Apa rece introdusă în organism nu conține nicio calorie. În schimb, pentru a o aduce la temperatura organelor interne, corpul consumă calorii încălzind-o. Apa rece nu poate fi absorbită de organism decât la temperatura internă. Acest proces necesită câțiva kilojouli de energie, deci efectul este negativ.

Restul e cancan.

 

 

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete