Telefonul Ortodox rusesc e din aur și costă 25.000 de dolari. Fără internet

De ce să plătești 25.000 de dolari pe un telefon care nu e nici măcar smartphone, nu are conexiune la internet, e dotat cu o cameră de toată jena și… nu are internet?!

Eventual pentru că e din aur. 18 karate. Și o cruce ortodoxă inscripționată pe el.

Compania producătoare de telefoane Gresso, cu sediul în Moscova, a creat 988 de astfel de telefoane (988 este anul în care a fost adoptată creștinătatea în Rusia). Prețurile lor variază între 6.300 și 25.000 de dolari, în funcție de cantitatea de aur pe care o conțin. Ba chiar sunt modele cu diamante.

Însă când vine vorba de funcționalitate, telefoanele sunt doar telefoane. Sunt dotate cu două sloturi pentru cartele SIM însă la capitolul social media este… nimic.

În urma criticilor vehemente, ofițerul de presă al companiei Gresso, Anatoly Sautin, spune că acestea au fost create pentru a mai stăvili dependența de online a utilizatorilor și a-i ancora mai bine în lumea reală.

Telefonul are o memorie internă de 32GB și o cameră foto de doar 3 megapixeli. Iar garanția pentru telefon este de doar 2 ani. LA 25.000 de dolari… ce să aștepți mai mult?

Primul telefon va fi acordat gratuit patriarhului Kirill. Iar săptămâna următoare mai multe aparate vor “binecuvânta” Moscova, susține Sautin cu mândrie în glas.

Făcând probabil referire la prețul telefoanelor, reprezentantul bisericii ortodoxe ruse Vladimir Legoida avertizează că deținerea unui telefon scump, fie chiar cu o cruce încrustată pe el, nu va aduce credincioșii mai aproape de Dumnezeu.

“Engraving crosses on golden phones won’t make a user any closer to God,”

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete