Trump vrea americani mai proști cu 13,6%. A măcelărit bugetul educației

Președintele Donald Trump a înaintat astăzi Congresului proiectul de buget pentru anul fiscal în curs. Așa cum era de așteptat, bugetul prevede multe tăieri de fonduri în domenii precum protecția mediului, agricultura, sănătatea, dar și în ce privește educația.

Dacă Agenția pentru Protecția Mediului va avea o reducere de fonduri referitoare la poluare de aproximativ 30%, educația este și ea lovită în plin.

Departamentul pentru Educație, condus în prezent de o persoană fără nicio pregătire și experiență în școlile de stat, are propusă o scădere de 13,6% din fonduri.

proști

Printre cele mai drastice scăderi de fonduri se numără și Departamentul pentru Agricultură, cu 29%, dar și Sănătatea este în aceeași situație.

Trump fie a găsit soluțiile minune care permit aceste scăderi fără a fi afectate departamentele respective, fie… vorbim totuși de Trump. Ar putea chiar să nu-l intereseze.

NASA, deși față de alte capitole ale economiei americane, poate spune că stă foarte bine cu o scădere de numai 1%, acuză totuși faptul că unele misiuni nu mai sunt finanțate. Printre acestea este și un proiect care prevedea aducerea unui modul pe suprafața Europei, satelitul natural al planetei Jupiter, pentru studierea oceanului planetar ascuns sub gheața de la suprafață, ocean care se presupune că ar putea găzdui forme de viață.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete