Un an de când e interzisă ținerea câinilor în lanț. În România tot nimic!

“Legea 9 din 2008 (legea Marinescu) sancționează relele tratamente și cruzimile față de animale cu închisoare până la 3 ani. Legea trebuie aplicată de Poliția națională împreună cu ANSVSA. Rău tratament înseamnă neasigurarea hranei pentru animale, neasigurarea asistenței medicale și neasigurarea libertății de mișcare. Cruzimea înseamnă agresiune, traume psihice și fizice”

declara pt dcnews președintele FPAM, Marius Marinescu, încercând să sublinieze faptul că aceste tratamente aplicate câinilor ar trebui și la noi să fie pedepsite și că se află în afara legii.

La alții însă legea se pare că este mai clară. Începând de la 1 ianuarie 2016, ținerea în lanț a câinilor este amendată cu 150.000 forinți în Ungaria. De asemenea, pentru câinii care scapă din curte și sunt găsiți/prinși de autorități, se percepe o amendă între 90.000 și 100.000 de forinți.

Avocatul expert în protecția animalelor Robert Czerny a explicat faptul că legea a apărut din 2012 și a dat mai mult timp de pregătire persoanelor care doresc să aibă un câine. În același timp activiștii au avut timp să-și facă treaba astfel ca mentalitățile învechite, mai ales din mediile rurale, să se schimbe.
Având în vedere că la noi legea nu este suficient de limpede în acest sens, dacă luăm exemplul Ungariei și se acționează în acest an, poate prin 2020 nu vom mai vedea câini chinuiți într-un metru de lanț care abia ajung la castronul cu mâncare.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete