Un radioamator și-a pilotat singur avionul în spațiu și înapoi. Imagini demențiale

Ideea de a trimite un avion de mici dimensiuni în spațiu i-a venit prin 2010. După primele pregătiri și încercări, David Windestål era convins că proiectul său e blestemat.

Nimic nu mergea cum ar fi trebuit, avionul său FunJet Ultra nu dădea rezultatele așteptate în condițiile pe care David se gândea că le va întâlni în stratosferă. Propulsia în lipsa aerului, GPS, antena radio prin care să poată comunica erau doar câteva dintre variabile.

avion spatiuAvionul urma să fie purtat până la peste 30.000m de un balon cu heliu, cel mai bun pe care-l putea găsi pe piață.

Chiar dacă zborul a fost până la urmă un succes, ghinionul nu l-a părăsit până la sfârșit. David a uitat să pornească o cameră de la sol care trebuia să urmărească balonul până la limita vizibilității. O altă cameră a avut probleme cu cardul de memorie care nu a mai înregistrat nimic după 12 secunde.

balon avionCu toate acestea misiunea a fost un succes. David a urmărit traseul avionului după ce balonul s-a spart la peste 33.000m înălțime și a reușit să-l piloteze de la sol în așa fel încât să nu se autodistrugă printr-o coborâre gravitațională.

Una peste alta, imaginile obținute sunt superbe iar proiectul lui David este o inspirație și pentru alți temerari.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete