Una din cele mai mari descoperiri din totdeauna în Egipt

O nouă descoperire, considerată una dintre cele mai importante din toate timpurile, a fost făcută sub o mahala din Cairo.

Cartierul aflat în estul orasului Cairo, a fost construit peste rămășițele fostului oraș străvechi Heliopolis, în vecinătatea templului aparținând faraonului Ramses al II-lea. Arheologii lucrează încă la extragerea de sub pământ a unei statui impunătoare care se crede că îl înfățișează pe marele conducător egiptean.

faraonul ramses al ii-lea
Foto Khaled Desouki, AFP, Getty Images

Ramses al II-lea este unul dintre cei mai faimoși conducători ai lumii antice. El a condus Egiptul între anii 1279-1213 î.C., domnia sa fiind una dintre cele mai lungi din Egipt. Acțiunile sale militare au mărit dominația egipteană până în Siria spre est și până în Sudan, spre sud. Ascensiunea Egiptului sub domnia sa i-a adus titlul de “Ramses cel Mare”. Se crede că Ramses al II-lea este conducătorul căruia Moise i-a cerut în Biblie să elibereze poporul israelian, ținut în sclavie de egipteni.

“Am găsit bustul statuii și partea de jos a capului, apoi capul și o ureche, părți din ochiul drept. Alături am găsit și o statuetă a faraonului Seti al II-lea, nepotul lui Ramses al II-lea” a declarat Khaled al-Anani, ministrul pentru antichități al Egiptului.

faraonul ramses al ii-lea
Foto Khaled Desouki, AFP, Getty Images

Dacă în urma săpăturilor se vor găsi mai multe părți din statuie și ea va putea fi restaurată, aceasta va fi expusă la Marele Muzeu Egiptean, muzeu care urmează să fie deschis în 2018.

 

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete