Verifică acum dacă ești schizofrenic!

902

În mod normal este imposibil la prima vedere să îți dai seama despre o persoană dacă suferă de schizofrenie sau nu. În același timp, un om care suferă de geniu (da, asta e puțin la mișto) este cumva aproape de schizofrenie. Nu pentru că ar suferi de această boală, ci pentru că el are capacitatea de a percepe lucrurile în ambele sensuri. Pe de o parte el folosește rațiunea omului normal care este de cele mai multe ori afectată de sentimente și percepții/prejudecăți dobândite (creierul te fentează atunci când ești obișnuit cu anumite lucruri). Pe de altă parte un geniu are capacitatea de a folosi rațiunea pură, dezbrăcată de prejudecăți a schizofrenicului.

Acest test poate verifica modul tău de percepție și nu ai altceva de făcut decât să răspunzi la două întrebări asociate imaginii de mai jos. Răspunde sincer cu ceea ce vezi, nu cu ceea ce crezi că ar trebui să vezi. Răspunde la prima vedere și nu sta 10 minute să analizezi imaginea. Este foarte important acest aspect!

  1. Masca este convexă (îndoită) într-o singură parte sau în ambele părți?
  2. Masca se învârte într-o singură direcție sau în două?
Verifică dacă ești schizofrenic

Așadar, cum ești? Normal, geniu sau schizofrenic?

Rezultate:

Răspunsurile corecte erau:

  1. Masca este convexă doar pe o parte
  2. Se învîrte doar spre partea dreaptă

Dacă ai răspuns greșit la ambele întrebări… stai liniștit, ești perfect sănătos. Dacă nu, în cazul în care nu te bănuiești de o genialitate extremă, poate ar fi timpul să vezi un psihiatru.

Ideea este că percepțiile noastre sunt în multe cazuri deformate de creier. El vrea să vadă în anumite cazuri lucruri cu care este obișnuit. Astfel el renunță la a mai vedea umbrele pe anumite imagini pentru că vrea să distingă lucrurile cu care este obișnuit. Practic imaginația joacă un rol important în această ecuație. Datorită ei vezi lucruri care nu sunt și ignori lucruri care sunt, din dorința subconștientă de a asocia lucrurile cu imagini pe care le cunoști. În cazul de față, creierul este obișnuit să vadă o figură din față, vezi în fiecare zi așa ceva. El transformă figura văzută din spate, atunci când masca se întoarce, într-o altă figură văzută tot din față.

Schizofrenicii nu au această capacitate, ei văd doar realitatea pură, creierul lor nu poate face conexiunea între detalii. Geniile de asemenea pot face trecerea între gândirea/percepția reală și cea imaginativă, astfel că se prind imediat de faptul că imaginea prezintă o simplă mască ce se învîrte mereu spre dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here