Zuckerberg acuzat că a furat tehnologia pentru Oculus Rift VR. Daune de 2 miliarde USD

Mark Zuckerberg a apărut într-un tribunal din Dallas pentru a depune mărturie într-un caz în care compania sa este acuzată de furt de tehnologie VR (realitate virtuală). Dacă va fi găsit vinovat, rețeaua socială s-ar putea confrunta cu plata unor daune de 2 miliarde US $.

Facebook este dat in judecata de ZeniMax Media, care pretinde că Oculus – cumpărat de Facebook în 2014 – a copiat inovațiile sale  atunci când acesta a construit căștile Rift VR.

John Carmack, un designer de jocuri care a co-fondat id Software, detinut in prezent de ZeniMax, a lucrat pentruatât pentru Oculus cât și pentru id Software. El este acum șeful departamentului tehnologic al Oculus.

Potrivit lui ZeniMax, Carmack a furat documente de proprietate intelectuală de la id Software, inclusiv informații confidențiale și cod cu drepturi de autor.

“Carmack a copiat în secret și ilegal mii de documente care conțin proprietatea intelectuală ZeniMax din calculatorul său de la ZeniMax, pe un dispozitiv de stocare USB pe care l-a luat pe nedrept cu el la Oculus”, spun documentele din proces.

Zuckerberg pretinde că nu avea cunoștință despre existența ZeniMax. La fel ca majoritatea oamenilor de aici, nici nu am mai auzit măcar de ZeniMax înainte” , a spus Zuckerberg. “Știu că echipa noastră juridică va examina acest aspect, dar nu am de gând să iau o mare parte din timpul meu pe o chestiune care nu este credibilă.”, spune Zuckerberg, numind acuzatorii oportuniști.

Șeful de dezvoltare al Facebook îl avertizase pe Zuckerberg că echipa Oculus spune minciuni în timpul negocierilor, dar compania a trecut la achiziția sa, cu toate că Zenimax era în proces cu Oculus. ZeniMax a dat apoi în judecată Facebook.

“Suntem foarte siguri că produsele Rift VR sunt construite pe tehnologia Oculus” , a spus Zuckerberg. “Ideea că produsele Oculus sunt bazate pe tehnologia altcuiva este pur și simplu greșită.”

Potrivit lui ZeniMax, Luckey, care a fondat Oculus în 2012, nu a avut “expertiza și know-how tehnic pentru a crea un set de căști viabil de realitate virtuală” , și sa bazat pe tehnologia ZeniMax pentru a crea prototipul.Ei mai susțin că Carmack a proiectat specificațiile și funcționalitatea încorporate în Rift SDK și regizat dezvoltarea sa atunci când lucra la id Software, transferând apoi prototipul lui Oculus.

Facebook a susținut că Zuckerberg nu ar trebui să răspundă la întrebări, dar judecătorul a respins cererea.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete