Cap mare

Marimea capului spune daca vei suferi de dementa.

Oamenii care au capul mare sunt complexati de acest lucru si sunt tinta atacurilor ironice ale celor din jur! 

Un nou studiu arata insa ca exista un beneficiu substantial in a fi intr-o asemenea postura: te protejeaza de efectele devastatoare ale dementei!

Mai multi cercetatori nemti au realizat un experiment, testand memoria si abilitatile in gandire ale bolnavilor de Alzheimer, si au descoperit ca cei care aveau circumferinta capului mai mare s-au descurcat mult mai bine la teste decat ceilalti. Robert Perneczky, conducatorul studiului, de la Universitatea Tehnica din Munich, sustine ca aceasta descoperire cantareste foarte mult si subliniaza importanta dezvoltarii optime a creierului in prima parte a vietii, din moment ce acesta se dezvolta intr-un procent de 93% pana la varsta de 6 ani.

Cum poate fi tratata dementa

Dezvoltarea creierului este in mare parte determinata genetic, dar este de asemenea influentata si de stilul de viata al fiecarei persoane in parte! Dementa este o pierdere a aptitunilor mentale care afecteaza viata cotidiana a persoanei in cauza. Ea poate provoca probleme ale memoriei si ale gandirii si capacitatii de abstractizare. De regula dementa se inrautateste cu timpul. Durata accentuarii simptomelor difera de la o persoana la alta.

Unii oameni raman mult timp intr-o periaoda stationara. Altii au un ritm rapid de pierdere a abilitatilor. Probabilitatea de aparitie a dementei creste odata cu inaintarea in varsta. Acest lucru nu inseamna ca toti oamenii fac dementa. Multe persoane varstnice nu vor face niciodata dementa. In jurul varstei de 85 de ani, aproximativ 35 de persoane din 100 au dementa. Aceasta inseamna ca 65 din 100 de persoane cu aceasta varsta nu au aceasta afectiune. In cazul in care partenerul de viata sau cineva apropiat prezinta pierdere de memorie care se inrautateste, se recomanda consultarea unui doctor. Poate sa nu fie nimic ingrijorator. Daca este insa dementa, tratamentul poate fi de ajutor.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete