Padurea lui Molay.

Timp de 39 de ani Jadav a plantat zilnic copaci pe o insulă

Majuli este cea mai mare insulă de pe râul Brahmaputra. În fiecare an, teritoriul acestei insule se micșorează, scrie Bored Panda. Din cauza inundațiilor frecvente are loc eroziunea solului.
Până în prezent, suprafața insulei Majuli s-a micșorat de trei ori, de la 1100 km pătrați până la 352 km pătrați.
După una din nenumăratele inundații, în 1979, unul din localnici pe nume Jadav Payeng a decis să se preocupe de salvarea insulei desinestătător.
Tânărul în vârstă de 16 ani a găsit pe mal niște reptile, care muriseră din cauza lipsei de copaci. Atunci i-a venit în cap ideea să sădească din nou copaci pe insulă.
Muncind zi de zi, el a sădit 560 hectare de pădure.
Ca să facem comparație, renumitul Parc Central din New York se întinde pe o suprafață de 341 ha.
Pădurea sădită a fost numită în cinstea inițiatorului – ,,Pădurea lui Molay”.
Însăși Jadav este un om simplu și modest. El trăiește într-o cabană în pădure împreună cu soția sa și încă trei copii.
Familia supraviețuiește vânzând lapte de la vacile, pe care bărbatul le crește și le îngrijește în curtea sa.
Guvernul Indiei l-a decorat pe Jadav cu una din cele mai prestigioase distincții din țară ,,Padma Shri” și i-a oferit titlul de ,,Om al pădurii”.
În pădure se adăpostesc căprioare, tigri bengalezi, maimuțe, bivoli, mistreți, multe specii de păsări, reptile, amfibieni și insecte. Pe aici mai trece din când în când o turmă de elefanți.
Jadav susține că cea mai importantă predestinare din viața sa este de a sădi o pădure. Următorul scop al bărbatului este de a împăduri încă 500 ha.
,,Asta ar putea să dureze încă 30 de ani, dar eu am o atitudine pozitivă față de acest lucru. Sunt trist când văd, cum oamenii taie copacii… Trebuie să păstrăm natura, altfel vom muri cu toții.”

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete