Primul beneficiar al vaccinului anti-Covid19, o femeie de 90 de ani

O femeie în vârstă de 90 de ani a devenit prima persoană care a primit un vaccin Covid ca parte a programului de vaccinare în masă desfășurat în Marea Britanie.

Margaret Keenan, care împlinește 91 de ani săptămâna viitoare, a declarat că este „cel mai bun cadou primit înaintea aniversării”.

Femeii i-a fost administrată prima dintre cele 800.000 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech care vor fi administrate în următoarele săptămâni.

Până la sfârșitul anului sunt așteptate până la patru milioane de doze.

Programul de vaccinare britanic își propune să vaccineze întâi bătrânii, ei fiind cei mai vulnerabili în fața bolii.

Matron May Parsons a administrat vaccinul doamnei Keenan la Spitalul Universitar din Coventry.

Doamna Keenan, care este originară din Enniskillen, a declarat: „Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, că este cel mai bun cadou de ziua de naștere pe care mi l-aș putea dori pentru că înseamnă că pot aștepta în sfârșit să petrec timpul cu familia și prietenii în noul an, după ce am fost pe cont propriu cea mai mare parte a anului. “

“Nu pot mulțumi suficient lui May și personalului NHS care au avut grijă de mine, iar sfatul meu pentru oricine este să se vaccineze – dacă îl pot luaeu la 90 de ani, atunci îl puteți lua și voi”.

Marea Britanie este prima țară din lume care a început să utilizeze vaccinul Pfizer după ce autoritățile de reglementare au aprobat utilizarea acestuia săptămâna trecută .

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat pentru BBC Breakfast că există un „marș lung în fața noastră, dar acest lucru marchează calea de ieșire”.

El a spus că a simțit „emoții conflictuale” în această dimineață, spunând că este „încântat și încântat” când a văzut-o pe Margaret obținându-i jabul, dar a fost „cu adevărat hotărât că, ca țară, trebuie să rămânem împreună”.

“Acest virus este mortal. Trebuie să respectăm regulile”, a spus el.

Prim-ministrul Boris Johnson a mulțumit NHS și „tuturor oamenilor de știință care au muncit din greu pentru a dezvolta acest vaccin”, voluntarilor și „tuturor celor care au respectat regulile pentru a-i proteja pe ceilalți”.

„Vom bate asta împreună”, a adăugat el.

De menționat faptul că pentru o imunitate de 100%, vaccinul Pfizer trebuie administrat în două faze. Al doilea vaccin trebuie primit în a 21a zi de la administrarea primei doze. Cu toate acestea, în urma cererii imense la nivel mondial, este încă incertă posibilitatea administrării celor două doze la toți pacienții.

SourceBBC News

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete