Misterioasa civilizatie a piticilor

 

În martie 2005, cercetătorii anunțau descoperirea a sute de schelete aparținând unor oameni de dimensiuni foarte mici pe insula Palau din Oceanul Pacific.

Cu șase ani înainte, fuseseră descoperite fosile asemănătoare în insula Flores, Indonezia. Rămășițeșe au o vechime între 900 și 2600 de ani. Fosilele aveau o lungime cuprinsă între 90 și 120 de centimetri. Oasele au fost descoperite în interiorul unor peșteri, aduse de valuri. Altele erau cimentate în pereții grotelor.

Cu privire la fosilele descoperite pe insula Flores, oamenii de știință au apreciat că aparțin unei specii umane diferită. Tălpile erau plate, iar brațele foarte lungi. Craniile erau foarte mici ceea ce ne face să credem că și dimensiunea creierului era una redusă. Cu toate acestea, în jurul peșterii au fost descoperite unelte de lucru, semn că duceau o viață normală pentru acea perioadă.

O altă descoperire avea să ridice alte semne de întrebare. În provincia Kerman, Iran, a fost descoperită o necropolă care a fost numită Orașul Piticilor. În plin deșert, cu 5000 de ani în urmă, o civilizație a piticilor se dezvolta.

Necropola se întindea pe o suprafață de 60 kilometri pătrați, în inima deșertului Lut. Orașul cuprindea ateliere, cimitire, case. Săpăturile arheologice au arătat că piticii au părăsit orașul acum 5000 de ani. Casele, atelierele, uneltele de lucru, toate erau adaptate staturii locuitorilor. Unele mumii aveau o lungime de 25 de centimetri.

O întâmplare ciudată s-a petrecut în anul 1932. Doi căutători de aur au descoperit în munții San Pedro, Wyoming, o mumie de dimensiuni reduse. Indienii din America au legendele lor cu privire la pitici, care conform spuselor lor, trăiesc în peșterile din munți.

Asupra acestor descoperiri, arheologii au fost foarte discreți, preferând să nu le facă publice. Multe dintre mumiile descoperite în America aveau craniul despicat. Cercetătorii susțin că cei care erau bolnavi sau invalizi erau sacrificați în acest fel.

Mumia are o lungime de 16 centimetri, capul este teșit, pleoape imense și groase, o gură mare. Pielea avea culoarea maronie și era ridată. Mumia aparținea unui adult, chiar vârstnic.

Scanările cu raze X au dezvăluit faptul că mumia Pedro aparținea unui adult cu vârsta de 65 de ani. Mumia fusese ucisă în mod violent, coloana vertebrală era sfărâmată.

Dinții săi erau aproape ascuțiți și prezenta și un set complet de canini. Din păcate, la sfârșitul anilor 80, mumia a dispărut. Unii susțin că este ascunsă în mod deliberat, alții susțin că a fost furată.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete