Turism spatial

Incepe o noua era a turismului spatial.

Avionul spatial a atins o viteză de 2,9 ori mai mare decât cea a sunetului
Un avion spaţial al Virgin Galactic a zburat joi spre frontiera cu spaţiul, revenind în condiţii de siguranţă în deşertul californian, ultima etapă dintr-o serie de teste dificile, desfăşurate pe parcursul mai multor ani, de compania care speră să realizeze primul zbor comercial cu pasageri al SUA în spaţiu după sistarea programului spaţial american în 2011, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.
Zborul de test prefigurează o nouă eră a turismului spaţial, care ar putea demara chiar din 2019, domeniu în care Virgin Galactic, compania miliardarului Richard Branson, concurează cu Blue Origin, deţinută de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, pentru întâietatea serviciilor de zboruri suborbitale destinate turiştilor cu dare de mână.
Avionul cargo al Virgin cu fuselaj dublu care a transportat vehiculul spaţial pentru pasageri SpaceShipTwo a decolat la puţin timp după ora locală 7 a.m. (10 a.m. ET) de pe aerodromul din Mojave, la circa 145 de km nord de Los Angeles.
Richard Branson a asistat la decolarea din deşertul californian alături de sute de spectatori. După ce avionul a depăşit altitudinea de 51.4 mile (82.7 kilometri), Branson, cu ochii în lacrimi, a dat mâna şi s-a îmbrăţişat cu spectatorii. şi a aterizat câteva minute mai târziu. Motorul de rachetă a mers timp de 60 de secunde.

„Astăzi am arătat că Virgin Galactic poate face spaţiul accesibil lumii”, a spus Branson, adăugând că speră la un zbor comercial cu pasageri, printre care se va număra şi el, până în martie 2019.

Avionul cargo a tractat racheta de pasageri SpaceShipTwo la o altitudine de 13,7 km după care a eliberat-o. Câteva secunde mai târziu, SpaceShipTwo a pornit motorul care a propulsat-o la peste 82 de km deasupra Terrei, altitudine suficient de mare pentru ca piloţii, Mark Stucky şi Frederick Sturckow, să experimenteze starea de imponderabilitate şi să admire linia orizontului.

O sa-ti placa si astea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proaspete